Formål & Værdigrundlag

Om Climb for Charity Formål & Værdigrundlag

Formålet med Climb for Charity er at samle penge ind til Børneulykkesfondens arbejde for øget børnesikkerhed i Danmark.

Ulykker udgør et af de største sundhedsmæssige problemer for børn. Ulykker er ikke blot den hyppigste dødsårsag blandt børn i alderen 1-19 år, men er også årsag til mange skadestuebesøg, konsultationer hos egen læge og sygehusindlæggelser.

Hvert år kommer ca. 150.000 børn under 15 år ud for en ulykke og må en tur på skadestuen. Derfor arbejder Børneulykkesfonden for at skabe sikre rammer for danske børn i hjemmet, i trafikken og til fritidsaktiviteter uden at gå på kompromis med børnenes leg, kreativitet og fysiske udfoldelser.

Børneulykkesfonden udvikler løbende nye projekter om børnesikkerhed. Heriblandt fokuserer Børneulykkesfonden bl.a. på børnenes motoriske udvikling, da mange børneulykker kan undgås ved stærke motoriske færdigheder. Et af Børneulykkesfondens mange projekter er ”Legeheltene”, der sætter fokus på at styrke motorikken blandt indlagte børn på landets hospitaler. De indlagte børns motorik svækkes nemlig markant, som følge af en længere indlæggelse. Projektet går derfor ud på, at der kommer en Legehelt ud og arrangerer fysiske aktiviteter og sjove lege for de indlagte børn, så børnene kommer op af hospitalssengen, får styrket deres motorik og skabt oplevelser på tværs af hospitalsstuerne.

Som deltager i Climb for Charity er man med til at gøre en indsats for børns sikkerhed i Danmark og gøre en forskel for indlagte børn.

Læs mere om Børneulykkesfonden her