Mt. Kinabalu

Mt. Kinabalu januar 2019 Program

12. Jan: Afrejse mod Borneo

Eventyret begynder.
Vi flyver fra København til Malaysia midt på dagen. 
Mad på flyrejsen er inkluderet.

13. Jan: Ankomst til Kota Kinabalu

Ankomst tidlig aften og kørsel til hotellet. Kota Kinabalu er hovedstad i Sabah-provinsen og beliggende på nordvestkysten af Borneo. Byen er opkaldt efter Mount Kinabalu, Sydøstasiens højeste bjerg på over 4.000 meter højde.
Aftensmad.

14. Jan: Kota Kinabalu via Poring Hot Springs til Mt Kinabalu

Efter morgenmaden kører vi tre timer til Kinabalus skråninger og Poring. Her er mulighed for en fantastisk naturoplevelse med trætop-vandring, hvor regnskoven ses i fugleperspektiv fra hængebroer, der er udspændt 30 meter oppe i regnskovens trækroner. I løbet af eftermiddagen køres til Mount Kinabalu, hvor vi overnatter på bjergets lavere skråninger.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

15. Jan: Mt Kinabalu trekking – Laban Rata 3.272 meter

Vi starter ved Timpohon Gate i 1.866 meters højde, hvorfra selve Kinabalu-trekket starter. Vi skal op mod Carson’s Falls og Pondok i 2.286 meters højde. Det er varmt, og stien er til tider glat og fugtig. Vi fortsætter gennem den forrygende skov og skal til sidst stige kraftigt op til Laban Rata i 3.272 meters højde.

Overnatning typisk i 4-6 personers værelser. Her spiser og hviler vi inden topdagen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

16. Jan: Bestigning af Mt Kinabalu, 4.095 meter – Sydøstasiens højeste bjerg

Vi vækkes typisk ved to-tiden om natten for at kunne være i nærheden af toppen til solopgang. Det er koldt om natten, så husk godt med tøj. Vi starter ud i pandelygtens skær og går over ren klippe, hvor der periodisk er hjælpetrin, for at gøre opstigningen lettere. Vi kommer til Sayat Sayat i 3.668 meters højde med udsigt til toppen af Mount Kinabalu. Men der er langt endnu. Vi fortsætter videre op over Panar Rock Face, og efter et par timers vandring fra hytten når vi toppen af Kinabalu, Low's Peak. Velkommen på toppen af Sydøstasiens højeste bjerg.

Vi skal hele vejen til Laban Rata igen og videre til nationalpark-gaten. Allersidst på dagen tager vi til Kundasang i højlandet. Hotellet er simpelt, men området er til gengæld skønt, og der er fantastisk udsigt til grønne bjerglandskaber.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

17. Jan: Sepilok

Efter opholdet ved foden af Gunung Kinabalu, som Borneos højeste bjerg hedder lokalt, kører vi fra Kundasang tværs gennem det nordlige Borneo med frodige landskaber og palmeplantager.

Vi kører gennem småbyer som Ranau og Beluran. Ud på eftermiddagen ankommer vi til regnskovsreservatet omkring Sepilok Orangutang Rehabilitation Centre og vores hotel. Her har vi eftermiddagen til afslapning og en svømmetur i poolen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

17. Jan: Sepilok Orangutang Sanctuary og Sukau ved Kinabatanganfloden

Efter morgenmaden er det blevet tid til at besøge det verdensberømte Sepilok Rehabilitation Centre. Sepilok åbnede i 1964 og er et rehabiliteringsprojekt for orangutanger, der er forældreløse eller har været holdt i fangenskab. Det er et storslået møde med de 60-80 orangutanger, der lever frit i naturen, men får serveret mad på fastsatte tider. Vi mødes med et par rangers ved et lille foderplateau, og i løbet af få minutter pusler orangutangerne i træerne omkring os. De unge aber, der endnu ikke har lært at klare sig selv, kommer to gange om dagen og får et kosttilskud i form af bananer og mælk.

Sen formiddag forlader vi Sepilok-området og kører til junglen - Sukau-regnskoven og Kinabatangan der er Sabahs længste flod. I løbet af eftermiddagen er vi fremme ved lodgen, som ligger direkte ud til floden. Vi nyder aftenen på verandaen og falder i søvn til cikadernes sang.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

19. Jan: Sukaus jungle, sejltur på Oxbow Lake, næseaber og elefanter

Tidlig morgen sejler vi op ad floden, hvor junglens dyr er ved at vågne, og det er det tidspunkt, hvor der er mest aktivitet blandt dyrene. Er vi heldige, vil vi højt oppe i trækronerne se orangutangerne. Ved flodbredden er der måske mulighed for at se en lille flok vilde elefanter, et par langarmede gibboner eller den karakteristiske næseabe. Om eftermiddagen tager vi på endnu en jungletur ud mod Menanggul, inden vi kommer tilbage til lodgen sent om eftermiddagen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

20. Jan: Borneos jungle i Sukau – Kota Kinabalu – strand og Shangri La Rasa Ria

Vi forlader dette skønne naturparadis og returnerer mod Sandakan ca. 2½ times kørsel fra junglen, hvorfra turen fortsætter til lufthavnen for fly til Kota Kinabalu.

Fra lufthavnen kører vi nordpå til Shangri La Rasa Ria Resort. Sabahs Shangri La Rasa Ria er måske nok kystens bedste hotel. Servicen er fantastisk, og de fem restauranter er alle i den øverste ende. Kort sagt er det nogle dage i dejlig luksus med store swimmingpools, ypperlig service og masser af strandaktiviteter udover hotellets private Orangutang Sanctuary, der fungerer i samarbejde med Sepilok.

Morgenmad er inkluderet.

21. Jan: Shangri La Rasa Ria

Den sidste dag bruges med fælles hygge og afslapning på stranden eller ved poolen. Om aftenen slutter vi turen af med en fællesmiddag. 

Morgenmad er inkluderet.

22. Jan: Kinarut – Kota Kinabalu samt hjemrejse

Dagen bruges på stranden eller ved poolen, inden vi kører mod lufthavnen for hjemrejse.

Morgenmad og måltider på flyrejsen er inkluderet.

23. Jan: Ankomst til København

Vi ankommer i løbet af dagen til København.