Himalaya/langtang

Himalaya Oktober 2020 Program

Dag 1: Afrejse fra København til Kathmandu

 

Dag 2: Ankomst til Kathmandu - “Welcome to the capital city of Nepal”

I vil blive modtaget i Kathmandus lufthavn og kørt den korte tur ind til Jeres hotel, som ligger centralt i byen.

Kathmandu har en fantastisk blanding af kunst, kultur, historie og religion, som vi skal ud og opleve allerede i dag. Vi tager en kort vandretur rundt i byen, og snuser de mange nye indtryk til os. Om aftenen spiser vi en dejlig middag, hvor vi kan lære hinanden og gruppen bedre at kende.

 • Overnatning på hotel

 

Dag 3: Kørsel til Syabrubesi og trek til Khanjim

Efter morgenmaden kører vi fra Kathmandu langs de to store floder Trishuli og Bhote Koshi. Vi passerer små lokale landsbyer, inden vi ankommer til byen Syabrubesi. Her strækkes benene efter en lang køretur, og vi starter vores første del af trekket - en opstigning til den lille landsby Khanjim, hvor der overnattes.

 • Højde: Khanjim – 2.235 meter
 • Trekkingtid: cirka 3 timer.
 • Overnatning på tehus

 

Dag 4: Khanjim til Lama Hotel

Op og ned i landskabet går turen gennem smukke skove med muligheden for at se fugle og dyreliv – er vi heldige spotter vi den kendte røde panda samt langur-aber, som begge lever på disse egne. På klare dage kan vi se til både Surya Peak og Naya Kanga Peak, som begge er bjergtoppe over 5.000 meter.

Vi går gennem den lille sherpa landsby kaldet Sherpa Gaun, og fortsætter gennem skovene, som fører os ind i Langtang dalen og til den lille by Rimche. Herfra er der kort distance til Lama Hotel. Historisk har Lama Hotel vigtig betydning, da den for år tilbage var det eneste tehus i området.

 • Højde: Lama Hotel – 2.480 meter
 • Trekkingtid: cirka 5 timer.
 • Overnatning på tehus

 

Dag 5:  Lama Hotel til Mundu

Dagens start er gennem skovområder med glimtvise udsyn til Langtang Lirung – Langtangs højeste peak på 7.227 meter. Undervejs får vi muligvis øje på Nepals nationalfugl, som er en smuk, men truet, fugleart

Vi ankommer til ”Ghora Tabela”, som betyder hestestalden, hvor de tibetanske khampaer og deres heste for tid tilbage bosatte sig. Området er stærkt influeret af den tibetanske buddhisme, så vi trekker forbi vandmøller, bedemøller, stupaer og hellige stentavler med buddhistiske inskriptioner. Stien fortsætter med let stigning, og dalen åbner sig op. I passerer et par midlertidige bosættelser, som bliver brugt af hyrder, der bringer deres dyr op til højlandet for at græsse i sommermånederne.

Vi ankommer til Langtang, som er et af de områder der blev hårdest ramt under jordskælvet i 2015. En halv times vandring senere ankommer vi til Mundu, hvor der overnattes.

 • Højde: Mundu 3.543 meter
 • Trekkingtid: cirka 7 timer.
 • Overnatning på tehus

 

Dag 6. Mundu til Kyanjing Gompa

Dagens stigninger gennem landskabet gør, at dalen for alvor åbner sig op, og de smukke imponerende udsigter kommer til syne – blandt andet til Mount Ganchhenpo. Stien stiger gradvist, mens I passerer de små landsbyer, marker med yak-okser, stupaer og bække indtil vi når frem til landsbyen Kyanjin.

Dagens trek er kort, og giver derfor kroppen tid til at akklimatisere sig, samt tid til at vi kan udforske området. Området er i fantastisk dramatiske omgivelser med snedækkede tinder i alle retninger. Herfra har du panoramaudsigt til bjergene Dorje Larpa, Langtang Ri, Langtang Lirung og mange andre. Vi kan besøge byens kloster og den lokale ostefabrik, hvis vi har lyst.

 • Højde: Kyanjing Gompa 3.830 meter.
 • Trekkingtid: cirka 3 timer.
 • Overnatning på tehus

 

Dag 7: Kyanjing til Tsergo Ri og tilbage til Mundu

Det er en lang vandredag i dag, men er du godt akklimatiseret, fortsættes der til Tsergo Ri. Det er en lang og anstrengende tur til Tsergo Ri, som starter tidligt om morgenen, men udsigten er i absolut verdensklasse fra toppen – blandt andet til Naya Kanga og bjergpasset Ganja La. På klare dage kan man endda se helt til Tibet.

For dem, som ønsker en mindre belastende trekkingdag, er der mulighed for at vandre til nærliggende Kyanging Ri, som giver en betagende udsigt over bjergene.

En fantastisk lang og spændende dag slutter af med nedstigningen til Mundu via Kyanjing. Vi er godt trætte i benene efter denne dag, men billederne på nethinden fra dagens eventyr gør det sliddet værd.

 • Højde: Tsergo Ri – 4.984 meter
 • Højde: Mundu – 3.600 meter
 • Trekkingtid: Cirka 11 timer
 • Overnatning på tehus

 

Dag 8: Mundu til Bamboo

Mens vi vandrer langsomt retur fra højderne, vil vi nyde de fantastiske bjerglandskaber og smukke dale i området. Bjergvæggene følger Langtang-floden ned til Ghora Tabela og derfra videre til Lama Hotel og Rimche. Derfra går stien stejlt ned til Langtang-floden, som krydses, inden vi rammer Bamboo.

 • Højde: Bamboo – 1.960 meter
 • Trekkingtid: Cirka 8 timer
 • Overnatning på tehus

 

Dag 9: Sidste trekkingdag - Bamboo til Syabrubesi og tilbage til Kathmandu

Vi nyder de sidste timer af Himalayas fantastiske natur, mens vi vandrer langs Langtang-floden fra Bamboo i til Syabrubesi. Køreturen tilbage går langs floden Trishuli, inden vi igen er tilbage i hektiske Kathmandu.

 • Højde: Syaburbesi – 1.500 meter
 • Trekkingtid: Cirka 3 timer
 • Overnatning på hotel

 

Dag 10: Guidet sightseeing i Kathmandu og besøg på børnehjem

I dag tager vi ud på en spændende byrundtur i Kathmandu, som inkluderer hele tre områder på UNESCO’s verdensarvsliste. På denne endagstur får du et indblik og introduktion til Kathmandus og nepalesernes historie, kultur og levevis.

Du besøger blandt andet hindutemplet Pashupatinath, hvor du kan overvære ligbrændinger ved flodbredden og møder saddhuerne, som er de hellige hindumænd.

Senere opleves Boudhanath - Nepals største stupa - hvor hundredvis af farverige bedeflag blafrer i vinden, og spreder sine bønner i det tibetanske område af Kathmandu. Rundt om stupaen findes en række spisesteder, hvor vi vil nyde vores frokost med udsigt over det smukke monument.

Sidste stop på rundturen er ved Durbar Square – en bydel omgivet af historiske templer fra det gamle Kathmandu kongerige. Hvis du er heldig, får du et glimt af Kumari – den levende gudinde.

Efter byrundturen er der indlagt et besøg på et børnehjem i Kathmandu. Børnehjemmet huser børn, hvis forældre er i fængsel.

Nepal er et land, som byder på fantastiske natur- og kulturoplevelser, men hvor befolkningen lever i stor fattigdom. Det får I med dette besøg en indsigt i. Det er en stor oplevelse at se, hvordan disse børn, som absolut ingenting har, alligevel udstråler glæden ved livet. Det vil skabe stor glæde, hvis man hjemmefra har taget lidt legetøj, farveblyanter, malebøger eller lignende med.

 • Overnatning på hotel
   

Dag 11: Afrejse fra Kathmand efter et fantastisk Himalaya-eventyr

I flyver hjem til Danmark efter et storslået eventyr i Nepals bjerge og Kathmandus gader.