Mt. Kinabalu

Mt. Kinabalu januar 2019 Program

17. januar: Afrejse mod Borneo
Vi flyver fra København til Malaysia midt på dagen. 

18. januar: Ankomst til Kota Kinabalu
Herefter transport til Grandis Hotel, hvorefter dagen er til fri disposition. Vi spiser aftensmad sammen.

19. januar: Besøg på børnehjem
Dagen er sat af til besøg på et børnehjem, og med hjemmefra har vi ting med til børnene, som vi ved, de har brug for. Børnehjemmet hedder Bondulu Children's Home og ligger i landsbyen Tambunab. Børnene er fra områdets fattigste familier og hvor familierne ikke har råd til opfostre deres børn. Det kan være børn fra familier, hvor de har mellem 15-22 børn. Vi får serveret en lokal frokost, inden eftermiddagens program.

Efter besøget skal vi udforske det omkringliggende område i regnskoven med trekking, hvor vi skal tilberede vores egen aftensmad på bål med den lokale befolkning. Det kan fx være fisk, der fanges i en traditionel fiske-fælde eller en kylling, der skal plukkes og tilberedes. Dagen byder også på rafting på en bambus-tømmerflåde og badning i floden.

20. januar: Trekking i Ulu Sawatan
Ulu Sawatan er et 1.551 hektar stort regnskovsområde, som ligger en times kørsel fra Kota Kinabalu. Det blev fredet i marts 1957 i et forsøg på at bevare og opretholde biodiversiteten i den oprindelige regnskov. Skoven er u-udforsket og fyldt med dyr og planter, som den engelsktalende guide vil fortælle om undervejs. Vi skal samtidig lære om, hvordan man overlever i junglen blandt andet ved at lære de forskellige spiselige planter og frugter at kende.

21. januar: Kota Kinabalu til Sandakan, Sepilok Orangutang Centre og Sukau Rainforest Lodge
Vi flyver til Sandakan, hvor vi skal besøge Sepilok Orangutang Centre. Her rehabiliterer de orangutanger, der af den ene eller anden grund ikke er i stand til at klare sig selv i naturen, samtidig med at besøgende får mulighed for at opleve skovens milde kæmpere på nært hold. Som en del af turen, og som støtte til projektet, adopterer Climb for Charity-deltagerne to orangutanger på centret.

Herefter kører vi i to timer til Sukau og sejler en kort tur over Kinabatangan-floden til Sukau Rainforest Lodge, som vil være base de næste dage. Floden – og ikke mindst mangrovetræerne, der vokser langs med den – har en imponerende koncentration af vilde dyr. Efter check-in skal vi på et flod-cruise, hvor der spejdes efter nogle af de ti forskellige abearter, der lever der, og ikke mindst efter pygmæelefanter, orangutanger, næseaber og næsehornsfugle.

22. januar: Kinabatangan-floden
Ved solopgang sejler vi op ad Kinabatangan-floden til Kelanapsøen, hvor vi søger efter mere dyreliv. Om eftermiddagen sejler vi ud på et eftermiddagscruise tilsvarende det dagen før. Dagen byder også på en guidet tur på lodgens nybyggede Attenborough-gangbro, der er ca. 800 meter lang, hvor man kommer helt tæt på regnskovens fugle og små insekter, og hvis vi er heldige også pygmæ-hjorte.

23. januar: Sukau til Kundasang
Så begynder turen mod Mt. Kinabalu. Deltagerne kører mod Kundasang, der ligger tæt på Kinabalu Park. Undervejs stopper vi i Poring for at opleve gangbroen ca. 30 meter over regnskovens bund (hvis vejret tillader det).

Om aftenen bliver deltagerne informeret af holdets læge om de kommende dages strabadser, højdesyge, stress m.m. Hver deltager pakker en særlig taske, som de skal have med op på bjerget, som byder på mange højdemeter og en hård bestigning.

24. januar: Mt Kinabalu
Vi møder vores bjergguide, og opstigningen begynder fra Timpohon Gate 1.866 meter over havets overflade. Om eftermiddagen når vi til Pendant Hut, 3.289 meter over havets overflade, hvor vi skal overnatte. Der er tale om hytter med køjesenge og simple toilet-forhold.

25. januar: Til toppen og tilbage til Kota Kinabalu
Klokken 2 starter næste del af opstigningen mod toppen af bjerget. Efter deltagerne har forkælet sanserne med synet af solopgangen fra Low’s Peak, begynder nedstigningen for at møde vores Mountain torq-træner, der skal guide os sikkert gennem den såkaldte Via Ferrata – en særlig klatresti, som skal forceres med liner og hængebroer mange hundrede meter over jorden.

26 - 27. januar: Shangri La Rasa Ria
Fortjent hvile og afslapning på hotellet, der ligger ved en af Borneos bedste strande.

28. januar: Afrejse

29. januar: Ankomst til København